Kledingproductie in Nederland

Wij, van Alliance Mode B.V., zijn specialisten op het gebied van kledingproductie. We produceren kleding in Amsterdam. U kunt bij ons terecht met al uw wensen wat betreft kledingproductie. We hebben een grote capaciteit zodat u bij ons kleding kunt laten produceren in kleine én in grote aantallen. We zijn zeer flexibel en kunnen dus snel inspelen op uw wensen. Wij kunnen namelijk binnen vier weken produceren en leveren.

Eigen kledinglijn laten maken

Eigen kledinglijn laten maken kan bij Alliance Mode B.V.. Heeft u een eigen kleding ontwerp en u wilt deze als een kleding collectie uitbrengen? U heeft besloten om zelf kleding te laten maken? Wij kunnen u hierin ondersteunen. Vanaf een schets tot en met in de winkels toe (verkoop klaar). Of u nou een eigen Hoodie lijn wilt uitbrengen of een eigen t-shirt collectie wilt laten maken, bij ons kan het allemaal! Wij produceren kledingcollecties in Amsterdam. U kunt bij ons terecht met al uw wensen wat betreft nieuwe kledinglijn. Ook voor kleine kledingproductie oplages (voor bijvoorbeeld een eigen sweater merk lijn).

Private label bij Alliance Mode

Een private label is voor ondernemers een geweldige kans om extra marge te creëren. Maar het opzetten van een private label opzetten is niet niks. Daarom zijn wij er om u hierbij te helpen. Wij hebben veel ervaring met kledingproductie. Met onze Private Label Service bedienen wij zelfstandig ondernemers en grote confectieketens. Wij zijn namelijk één van de weinige confectieateliers die grote én kleine aantallen zeer snel kunnen produceren. Wij produceren en leveren namelijk al binnen vier weken.

Sampling bij Alliance Mode

Sampling is een zeer belangrijke fase in het proces van kledingproductie. Het is de fase waarin er een sample wordt gemaakt op basis van een patroon. Dit is essentieel omdat zo de pasvorm en de maat van het kledingstuk bepaald wordt. Ook kijken we hierbij naar de afwerking. Dit is hét moment om nog wijzingen door te voeren. We passen het sample net zo lang aan totdat alle fouten weg zijn en het klaar is voor productie. Zo weet u zeker dat u straks een geslaagde collectie heeft.

Reconditionering en kledingherstel

Het reconditioneren van kleding houdt in dat wij uw kleding verkoopklaar maken. Na het transport is kleding bijvoorbeeld vaak gekreukeld. Kleding wordt vaak opgevouwen vervoerd in dozen, terwijl het uiteindelijk hangend gepresenteerd moet worden. Kleding hangt dan niet mooi op de hanger. Wij zorgen ervoor dat uw kledingcollectie gereconditioneerd wordt en er fris en als nieuw uitziet. Zo weet u zeker dat uw collectie mooi gepresenteerd kan worden in de winkel.

De patronenservice van Alliance Mode

Wij worden geregeld benaderd door ontwerpers die naaipatronen hebben en deze willen laten digiteren en graderen. Digiteren houdt in dat wij patronen die aangeleverd worden, digitaliseren. Graderen betekent dat op basis van het basispatroon verschillende matenreeksen gemaakt worden. Als u als ontwerper dus een patroon gemaakt heeft, kunt u dit bij ons laten omzetten naar een digitaal patroon waarmee in de productielijn makkelijk gewerkt kan worden. Wij kunnen patronen ook aanpassen als u dat wenst.

Eigen kleding merk opzetten

Je hebt een idee in je hoofd welke je wilt verwezenlijken. Je wilt namelijk je eigen kleding merk gaan opzetten. Hoe pak je dat aan, welke problemen liggen op de loer. Waar begin je? Hoelang gaat het project duren? Waar koop je stoffen in? Welk soort stof past het beste bij jou product? Zo zijn er heel veel vragen, maar gelukkig ook antwoorden.

Kleding laten maken

Wanneer je een kleding wilt laten maken, is het belangrijk dat je stapsgewijs gaat beginnen.
Uit ervaring weten wij dat wanneer je dat niet doet, dat het dan heel snel fout kan gaan. Zo kunnen je kosten heel snel oplopen of jou project kan vertraagd worden, waardoor je er misschien geen zin meer in hebt. Resultaat, jou project stopt! En dat is juist hetgeen je moet gaan voorkomen.

Start project Eigen kledingmerk beginnen

Wat belangrijk is, is dat je jou idee op papier zet en dit op een goede wijze aan de kleding producent gaat overbrengen. Een ervaren kleding producent kan je hier heel goed bij helpen, want dat is zijn werk. Soms heb jij als ontwerper dingen geplaats op papier wat in werkelijkheid technisch niet mogelijk is of misschien beter op een andere manier gedaan kan worden. Juist die steun moet je kunnen krijgen van een kledingproducent. Nadat je alles helder op papier hebt gezet, moeten er kledingpatronen / naaipatronen gemaakt worden. Dit is het belangrijkste onderdeel van jou kleding collectie. Kledingpatronen zijn van cruciaal belang voor de pasvorm van jou kledingmerk.
Wanneer er fouten worden gemaakt bij de naaipatronen, kloppen de kleding / producten niet meer en heb je dus ook niks meer aan de kleding/product welke de kledingproductie in gaat. Daarom is het belangrijk om je kleding te laten maken bij een ervaren patroonmaker die helpt je als een kledingproducent ook bij het maken van de patronen om fouten te corrigeren.

Wanneer de basis is vastgelegd dus de patroon kun je altijd een sample opvragen van jou ontwerp, dat zal je misschien beetje duur kunnen zijn maar deze stap is ook erg aangeraden doordat je dan precies in handen kunt krijgen wat je te wachten staat en als je het toch op het andere manier had gewild kun jij dit dan nog aanpassen want na deze stap gaat alles heel snel en kan je het ook niet meer terug draaien. Dus om verrassingen te voorkomen is het verstandig om altijd een sample op te vragen dan ben je zeker van je zaak en kun je het product het beste op jou manier binnen krijgen.

Nadat je de sample hebt goed gekeurd kan de productie beginnen. Maak goeie keuzes over de kleuren en de maten die je wilt, want bijvoorbeeld een maat M word vaker verkocht dan een XXL en een zwarte T-shirt vaker word verkocht dan een roze T-shirt. Dus denk hier goed over na zodat je later niet met restante spullen in problemen komt want je hebt een doel die je wilt behalen en daar moet goed bij nagedacht worden.

Wij als Alliance Mode B.V. helpen je graag met het laten maken en produceren van eigen kleding. Onze jarenlange ervaring kunnen wij inzetten in jou projecten en deze bewaken van tot het einde.

Close
Go top